понеделник, 12 август 2013 г.

Почивка на Лозенец

Ако се колебаете тази година коя дестинация да включите в лятната си почивка. Дали мястото да е голям и шумен курорт по черноморието, или тихо планинско селце сгушено в подножието на българска планина, сме подготвили една много харесвана точка от туристическата карта на България. Става дума за курортно селище Лозенец. То е разположено в южната част на Черно море, до него са град Царево, курорт Китен и величествения Бургас. Селището датира от 1924 година и е небезизвестно място за почивка познато на хората от миналия век. Днес тук много известни личности избират да отдъхнат и починат.
Лозенец има съседни не по-малко китни селца. Такива са село Велика, Резово и Фазаново, но сам по себе си Лозенец предлага от всичко и по много за гостите. Невероятен изглед и достъп до морето, свежестта и чистотата на планинския въздух на Странджа, златист, ситен и фин пясък, идеална плажна ивица, заливана с чиста и бистра морска вода.
Някога Лозенец е носел името Емберли, дадено му от известния сорт грозде и поради многото лозя в областта. Днес е познат на български и чуждестранни курортисти като Лозенец.
Почивка в Лозенец ще се отрази на малки и големи благоприятно, защото наред с разкоша и обслужването на многото хотели, ресторанти, заведения предлага изобилие от развлечения и забавления.
Почивка на Лозенец е желана от много семейства, млади и възрастни хора. Тук всеки може да направи своя летен отдих с приятели или фамилно, защото атмосферата отговаря на всякакви изисквания. Днес курорта се посещава от хиляди туристи, а купонът никога не свършва, защото десетки дискотеки и плажни барове работят до посрещане на изгрева.
Като първо впечатлени почивка в Лозенец ще остави спомен за малко, кокетно и комфортно селце отрупано с двуетажни и триетажни къщи и вили, пресъздали уюта на хотели и квартири за почиващите.
Обстановката в Лозенец е зелена, а Лозенец е типично рибарско село, предлагащо разнообразие и от морски деликатеси.

За комфорта и идеалните климатични условия в Лозенец, влияние оказва и близостта на Странджа планина, която прави селото завладяващо и неповторимо място за отдих и почивка. Тук се смесват планински и морски климат, а средните температури за летните дни достигат 21-23 градуса и 26-28 градуса в края на лятото. Научно доказано е, че морската вода в Лозенец е най-чистата от цялото българско черноморие и богата на полезни микроелементи - калций, магнезий, бром,йод и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар