събота, 6 юли 2013 г.

Събития в Слънчев Бряг

Много от нас чуха, колко се коментира едно важно събитие за Черноморския регион и по-конкретно за курорта Слънчев бряг.
Става дума за направена ретроспективна фото изложба с юбилей на 55 годишна история на най-големия курорт Слънчев бряг. Тя бе организирана в Бургас. Мероприятието бе уважено от много видни, известни личности и хора от целия крайморски регион.На откриването присъстваха хотелиери, ресторантьори, водещи туроператори, бивши и настоящи директори на комплексни центрове, туристически асоциации,представители на представители на неправителствени и браншови организации, както и много граждани, свързали живота си със самия Слънчев бряг. Изложбата се състои от две части – вътрешна и външна. На нея е представена фотосесия със снимки от самото зараждане на град Слънчев бряг като курорт. Съхранени са пана, с първите хотели в Слънчев бряг.
Експозицията остава в Бургас до началото на юни, след което бива преместена в самия Слънчев бряг. Като за официално откриване на туристически сезон 2013 тя ще бъде едно от паметните моменти.
Всеки турист и посетител на курорта в този период може да се докосне до зрелищното събитие и да научи за историята по зараждане на Слънчев бряг до днес.
И като споменахме проектирането на Слънчев бряг, то стартира през 1957 г., като за първа копка на града се взема датата 1 септември 1958 г., там е и основан първият стол „Оазис”.  В идната година на 1 юни 1959 г. е открит първият хотел в Слънчев Бряг – „Калина” наред с първият ресторант – „Нептун”. До края на годината в експлоатация са пуснати общо 30 хотела, 4 хижи и всички предлагащи 2655 легла. Открити са и 5 ресторанта с капацитет 4 102 места.
Изложбата носи духа на Слънчев бряг през годините. И ако за местните фотосесията навява прашни спомени, то за много от туристите тя ще събуди интерес и ще даде възможност да се докоснат до минало, настояще и бъдеще на големия български курорт.
Фотоизложбата помества над 150 снимки, които очертават маршрута на комплекса през годините. Те показват нагледно как расте града и се променя, за да е днес най-големия курорт на Балканите и желана дестинация от множество чуждестранни туристи.
Интересна и забележителна е експозицията. Тя дава възможност на посетителите да видят началото на Слънчев бряг, когато в него е имало само 30 хотела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар